AXA 2017 - HEADQUARTERS

 LOCATION 

Brussels, Belgium 

CLIENT

AXA BELGIUM s.a.

PARTNERS 

Sixtine (interior architect)

ARTIST 

-

PROJET 

2012 - 2014

CONSTRUCTION

2014 - 2018

AREA

32,700 sqm

CONTEXT

offices

SETTING

city centre

AXA 2017 concerns the transformation of an ensemble of three office buildings into the future headquarters of AXA BELGIUM. The center bloc (Régent I) will be entirely demolished and reconstructed whereas the two other buildings (Régent II & Trône) will be transformed and renovated accordingly. The historic elements of the oldest building will be restored. The strong architectural language of this new urban entity will express dynamism and transparence accentuating a dialogue between heritage and modernity. The exo-structure in anodized aluminium that envelops the new volumes is deployed according to a variable geometric network creating effects of density and rhythmic variations. A large central collaborative restaurant/workspace, the Forum, connected to an open-air patio, an atrium, and two elevated gardens generate an internal dynamic link transforming the three major volumes into a whole.